07.10.2024, 13:23

Нові погрози з півночі: Експерт розповів, що чекати від російських військ після захоплення Вугледару

Віктор Білий | Всі новини автора

Після захоплення Вугледара Донецької області російська армія посилює свої дії на півночі в районі Курахового, де розташована українська лінія оборони у Богоявленні.

Про це в ефірі "Еспресо" повідомив Сергій Згурець, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, повідомляє Час Пік.

За його словами, Покровський напрямок залишається пріоритетним для російських військових.

"Після захоплення Вугледару окупанти намагаються активізувати свої дії на північ у Кураховому. Я думаю, там зараз буде центр тяжкості бойових дій. Також варто звернути увагу на Красногорівку - загарбник намагається просуватися у бік Курахівки, щоби створити тиск з півдня", - зазначив він.

Експерт додав, що у зоні Селидового російські військові здійснюють спроби флангових ударів, проте вони не дають значних результатів.

"Ми бачимо, що ворог, використовуючи перевагу в живій силі, йде раніше запланованими маршрутами", - зазначив Згурець.

Говорячи про стратегічні маневри противника, він згадав спроби оточення Вугледара через населений пункт Пречистівка.

"Зараз зусилля ворога з Пречистівки спрямовані на захід у бік Золотої Ниви, що говорить про спробу просуватися вздовж Запорізького фронту. Це створює умови для накопичення сил та подальших дій щодо відсікання одного з українських угруповань", - пояснив він.

На закінчення Згурець підкреслив, що дії російської армії охоплюють всю лінію фронту, що ускладнює перекидання українських резервів.

"Ворог акцентуватиметься насамперед на захопленні Курахового, а потім намагатиметься просуватися в Покровськ, якщо для цього будуть створені відповідні умови", - резюмував він.

Читайте також: ЗСУ почали готувати Дніпропетровську область та Дніпро до оборони - OSINT-аналітики

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк