08.10.2024, 08:47

Росіяни атакували балістичними ракетами цивільне судно в Одесі, є загиблий та постраждалі

порт одессы

Увечері 7 жовтня російська армія атакувала балістичними ракетами Одеську область. Під ударом опинилося цивільне судно.

Про ситуацію ]]>повідомив]]> голова Одеської ОВА Олег Кіпер у Telegram, передає Час Пік.

"Ворог атакував Одесу балістичними ракетами. Метою агресора стала портова інфраструктура. Балістичною ракетою ворог поцілив у цивільне судно під прапором Палау. Загинув 60-річний українець, працівник приватної компанії, що обробляє вантажі. Ще п'ятеро іноземних громадян постраждали. Четверо з них у стані середнього ступеня тяжкості, один - легкою. Поки що їм надається необхідна медична допомога", - йдеться в повідомленні.

Кіпер зазначив, що за останні кілька днів це вже друга атака на цивільні судна на Одещині. Росіяни у такий спосіб намагаються зірвати роботу зернового коридору.

"Це цілеспрямована практика залякування та перешкоджання роботі українського морського коридору. Таким чином, агресор намагається знову зруйнувати судноплавство у Чорному морі та підірвати українські зусилля щодо забезпечення продовольчої безпеки. Наслідком цього може стати лише зростання нестабільності у чутливих регіонах світу, що залежать від імпорту продовольства та занепокоєння у міжнародних відносинах", - ]]>прокоментував]]> ситуацію міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

Читайте також: У Лисичанську росіяни "впровадили" новий метод терору населення: що відбувається

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк