08.10.2024, 13:40

"Бої йдуть за кожен під'їзд": речник ОТУ "Луганськ" розповіла про ситуацію в Торецьку

Віктор Білий | Всі новини автора

У Торецьку, розташованому на Донеччині, тривають активні вуличні бої, і російські війська зайняли східні околиці міста.

Про це повідомила представник оперативно-тактичного угруповання (ОТГ) "Луганськ" Анастасія Бобовнікова в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Час Пік.

За її словами, ворожі війська активно наступають, проводячи постійні штурми.

"Сьогодні ми не дозволили супротивникові просунутися. На Торецькому напрямку зараз гаряче – бої йдуть буквально за кожен під'їзд", - зазначила вона.

Ситуація у місті залишається нестабільною. Окупанти просунулися на східну околицю Торецька, захопивши частину вулиці Центральної у напрямку шахти "Центральна". Проте Бобовнікова повідомила, що українські сили продовжують боротися за повернення втрачених позицій: "Ми відбиваємо в них вогневі пункти й намагаємось не дати ворогові просунутися".

Також представниця ОТГ "Луганськ" зазначила, що бої тривають за селище Нелипівка, розташоване на північний захід від Нью-Йорка.

"Тактика противника схожа на ту, що застосовується в Торецьку. Вони активно використовують артилерію, а потім штурмують малими групами", - додала вона.

Щодо ситуації в районі Часового Яру, то вона залишається складною, але контрольованою. "Наші підрозділи не дають ворогові просуватися, і, попри їхнє прагнення захопити Часів Яр, оточити його вони зараз не можуть".

Читайте також: Україна веде тактичний відступ на Донбасі, намагаючись виснажити російські сили: аналіз стратегії війни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк