08.10.2024, 20:13

Окупаційна влада Лисичанська продовжує захоплення житла під виглядом "закону": подробиці

Марина Гончар | Всі новини автора
ппропо

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області триває систематичне захоплення житла, яке підкріплюється так званим "законодавством" так званої псевдореспубліки.

Про це повідомляють окупаційні ресурси, передає Час Пік.

Це захоплення є частиною масштабної кампанії, спрямованої на відчуження майна, яке вважається "безхазяйним".

Згідно з ухваленим 27 березня 2024 року "законом ЛНР" № 52-I "Про особливості виявлення, використання та визнання права муніципальної власності муніципальних утворень ЛНР на житлові приміщення, які мають ознаки безхазяйного майна", "адміністрація" міста Лисичанськ публічно оголосила про намір конфіскувати низку квартир у місті. Відповідно до цього "закону", всі власники або особи, які мають права на квартири, що класифікуються як "безхазяйні", повинні з’явитися до адміністрації протягом 30 днів після публікації оголошення.

Зокрема, в оголошенні йдеться про квартири за адресою: місто Лисичанськ, квартал 40 років Перемоги, будинок 14, де перелічуються квартири з номерами 35, 36, 39, 41, 43, 44, 46, 47, 48, 49, 51, 52, 54, 56, 57, 60, 61, 62, 66, 67.

Якщо за цей період ніхто не заявить свої права на зазначені житлові приміщення, вони будуть "офіційно" передані у власність так званих муніципальних утворень "ЛНР".

Цей процес є частиною ширшої стратегії окупаційної влади, яка намагається узаконити відчуження житла та іншого майна жителів, які залишили окуповану територію через військові дії чи репресії. Багато хто з тих, чиї квартири потрапляють під дію цього "закону", змушений був покинути своє житло через загрозу їхньому життю або через переслідування з боку окупантів. Тепер вони фактично втрачають не лише доступ до своїх домівок, але й можливість юридично захистити свої права, адже перебуваючи поза окупованою територією, заявити про свої права в умовах окупаційного режиму практично неможливо.

Окупаційна влада використовує такі методи, щоб легалізувати своє захоплення чужого майна і створити ілюзію "законності" у діях, що порушують міжнародні норми та права людини.

Читайте також:

У Лисичанську росіяни "впровадили" новий метод терору населення: що відбувається

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк