09.10.2024, 10:16

На Луганщині близько семи тисяч колаборантів пройшли перепідготовку за стандартами РФ, - ОВА

Віктор Білий | Всі новини автора

Голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор заявив, що на території окупованої Луганщини близько семи тисяч осіб, які працюють у "держорганах" так званої "ЛНР", пройшли перепідготовку у Росії.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі, передає Час ПІк.

За словами Лисогора, ці колаборанти навчалися у російській академії народного господарства та державної служби з різних програм підвищення кваліфікації. "У перепідготовці брали участь представники державних та муніципальних органів, а також депутати. Кожне навчання займало до 144 академічних годинників, проте конкретні дані про викладачів з Росії не були розкриті".

Крім того, глава ОВА торкнувся ситуації на окупованих та деокупованих територіях. За його інформацією, в останню добу бойові дії відбувалися в районах Макіївки та Греківки, де атаки противника були успішно відбиті українськими захисниками.

Росіяни намагалися атакувати зміцнення українських військ у Серебрянському лісі з використанням некерованих авіаційних ракет. Також повідомляється про застосування 69 безпілотників у бік Балки Журавки та 16 обстрілів з артилерійського озброєння.

Читайте також: Бригада "Чорний Ліс" знищила рідкісну ворожу РЛС 39Н6 "Каста-2Е" на окупованій Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк