10.10.2024, 09:19

На окупованій Луганщині вигадали, де знайти "безкоштовних" пожежників для боротьби з вогнем

луганская

На тимчасово окупованій території Луганської області не вистачає пожежників та спецтехніки для того, щоб боротися з масштабними пожежами. "Влада" вигадала, як вирішити цю проблему і не платити зарплати.

Про ситуацію ]]>повідомляє]]> пресслужба Луганської ОВА у Telegram, передає Час Пік.

"Пожежі на окупованій Луганщині гаситимуть добровільні дружини на безоплатній основі. На найближчому засіданні так званої "народної ради ЛНР" мають затвердити відповідний "законопроєкт". Замість того, щоб збільшити штат професійних рятувальників, закупити спеціалізовану техніку, якої не вистачає, долучити до боротьби зі стихіями пересічних громадян", - йдеться у повідомленні.

Так, розглядається запровадження двох видів добровільних пожежних підрозділів - територіальні та об'єктові. Перші створять на територіях одного або кількох адміністративно-територіальних утворень, а другі - за місцем роботи або навчання.

"Добровільні пожежники звільнятимуться від роботи чи навчання без збереження зарплати за участю у гасінні пожеж чи чергуванні. Тобто у разі отримання травм або загибелі жодних соціальних гарантій не передбачено", - зазначають у ЛОВА.

Читайте також: "Відновлена" частина Лисичанська: які кадри ніколи не покажуть росіяни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк