11.10.2024, 21:33

Росія використовує українських студентів для виробництва дронів та шокує своїми планами

Віра Висоцька | Всі новини автора
Росіяни планують налагодити виробництво іранських “шахедів” на окупованих територіях України:

Росія розглядає можливість налагодження виробництва іранських дронів-камікадзе "шахед" на базі захоплених підприємств на тимчасово окупованих територіях сходу України. Це ще один крок агресора у війні проти України, спрямований на посилення наступальних можливостей.

Про це]]> повідомляє]]> центр національного спротиву, передає Час Пік.

За задумом росіян, нові виробничі потужності будуть розміщені під землею, щоб приховати їх від можливих ударів українських військ. Такий підхід дозволить забезпечити безперебійне складання дронів і скоротити час доставки їх до бойових позицій.

Примітно, що для виконання робіт окупанти планують залучити студентів професійних училищ, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Це звичайно шокує, оскільки молодь фактично буде змушена брати участь у незаконній військовій діяльності, яка спрямована проти їхньої ж країни. Використання підневільної праці свідчить про критичну нестачу кадрів у Росії та прагнення максимально швидко забезпечити зростання виробництва дронів.

Ще більш тривожним є те, що російські окупаційні адміністрації планують зберігати дрони в міських забудовах, тобто фактично використовувати цивільних як живий щит. Розміщення військових об'єктів серед житлових районів підвищує ризики для місцевого населення та збільшує ймовірність катастрофічних наслідків під час можливих атак.

Окупанти активно шукають місця для організації складання і зберігання дронів, а також використовують захоплені підприємства для своїх військових цілей. Це є прямим порушенням міжнародних норм і ще одним підтвердженням того, що Росія готова жертвувати життям українських мирних жителів для досягнення своїх військових амбіцій.

Росія використовує дрони-камікадзе для атак на українські міста та інфраструктуру, і нові потужності на окупованих територіях можуть значно збільшити кількість таких атак. Виробництво "шахедів" на місці дозволить скоротити логістичні витрати та швидше доставляти нові дрони до фронту, що створює додаткові загрози для безпеки України.

Читайте також: Луганськ руйнується: бруд, розруха і безнадія в окупованому місті

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк