13.10.2024, 09:49

Окупанти вдарили по Україні ракетами "Іскандер" та дронами: деталі нічної атаки

Марина Гончар | Всі новини автора
атака

У ніч проти 13 жовтня 2024 року російські війська здійснили масовану повітряну атаку на територію України, застосувавши балістичні ракети, авіаційні боєприпаси та ударні безпілотники.

Про це повідомили у ]]>Повітряних силах ЗСУ]]>, передає Час Пік.

Масштаби та напрямки ударів

Російські військові завдали ударів по кількох регіонах:

  • Полтавщина та Одещина зазнали атаки двома балістичними ракетами "Іскандер-М", випущеними з території Курської області та окупованого Криму.
  • Чернігівська та Сумська області опинилися під ударом двох керованих авіаційних ракет Х-59, запущених із повітряного простору Курської області.

Крім ракетних атак, противник використав 68 ударних дронів для завдання шкоди інфраструктурі та цивільним об'єктам.

Активна протидія з боку України

Для відбиття цієї масштабної атаки було задіяно зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ). Завдяки ефективній роботі українських сил вдалося збити 31 безпілотник у таких областях:

  • Київська область
  • Полтавська область
  • Чернігівська область
  • Сумська область
  • Черкаська область

Інші 36 ворожих дронів локаційно втрачено в різних регіонах України, що, ймовірно, є результатом активного застосування засобів радіоелектронної боротьби. Це ускладнило управління БпЛА, спричинивши їхню втрату курсу або падіння.

Наслідки атаки

На цей момент оцінюються можливі пошкодження та наслідки для об'єктів цивільної та критичної інфраструктури в постраждалих регіонах. Сили оборони України продовжують працювати над усуненням наслідків атаки та забезпеченням безпеки населення.

Ця нічна атака демонструє, що Росія продовжує цілеспрямовано завдавати ударів по різних регіонах України, використовуючи як ракети, так і безпілотники для виснаження систем протиповітряної оборони та створення загрози для мирних жителів. Попри це, українські захисники показують високий рівень підготовки, забезпечуючи знищення значної частини повітряних цілей.

Повітряні сили закликають громадян не ігнорувати повітряні тривоги та перебувати в укриттях до завершення небезпеки.

Читайте також:

Окупанти розкрадають стипендії дітей на ТОТ Донеччини та Луганщини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк