13.10.2024, 13:25

На Закарпатті збудували модульне містечко для переселенців

Віктор Білий | Всі новини автора

У Закарпатті, у селі Нересниця, було відкрито модульне містечко для переселенців, яке стало результатом співпраці благодійних організацій "Карітас Чеська Республіка" та "Людина у біді" (Словацька Республіка).

Про це повідомляє Мінреінтеграції з посиланням на тимчасового виконувача обов'язків голови Закарпатської ОВА Мирослава Білецького, передає Час Пік.

Містечко складається з десяти будинків, кожен з яких повністю укомплектований меблями та оснащений всією необхідною технікою, кухонним приладдям та предметами для комфортного проживання. Цей проєкт спрямований на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО), надаючи їм безпечне та комфортне місце для життя.

Згідно з інформацією, на будівництво та облаштування модульного містечка було виділено кошти із Закарпатської ОВА, обласного та місцевого бюджетів. В результаті було встановлено необхідні комунікації та проведено благоустрій території.

У нових будинках вже проживають сім'ї, які евакуювалися з Харківської, Херсонської, Донецької та Запорізької областей. Цей проєкт став важливим кроком у підтримці тих, хто був змушений залишити свої будинки через військові дії, і надає їм можливість розпочати нове життя у безпечній обстановці.

Читайте також: У Сіверськодонецькій МВА розробляють програму пільгової оренди житла для переселенців

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк