13.10.2024, 14:16

Нафтобаза у Феодосії догоріла до тла: фото наслідків

Віктор Білий | Всі новини автора

В окупованому Криму нафтотермінал у Феодосії, який зазнав атаки українських дронів у ніч на 7 жовтня, завершив свій шлях у вогні.

За даними OSINT-спільноти "КіберБорошно", в період з 7 по 12 жовтня внаслідок пожежі повністю знищено вісім резервуарів з паливом, а також пошкоджено ще три, передає Час Пік.

Загалом вогонь зачепив 12 контейнерів, і будівлі на території об'єкта також було зруйновано.

Аналітики презентували супутникові знімки, що підтверджують масштаби руйнувань. Як повідомляє "КіберБорошно", нафтобаза повністю догоріла, що позбавляє окупантів значної частини їхніх паливних запасів. Усього було знищено близько 33% потужностей термінала.

Водночас "глава" окупаційної адміністрації Феодосії Ігор Ткаченко заявив, що жителі міста починають повертатися після евакуації. Він додав, що режим надзвичайної ситуації техногенного характеру було скасовано, хоч ліквідація наслідків пожежі тривала ще кілька днів.

Аналітики стверджують, що хоча пожежа і завдала серйозних збитків, стратегічного значення така атака не має.

"Дії українських захисників показують рішучість та здатність завдавати ударів по інфраструктурі окупантів, але наслідки для військових операцій залишаються обмеженими", - резюмують експерти.

Читайте також: "Екологічна катастрофа в Лутугинській громаді": стихійні сміттєзвалища заполонили територію через бездіяльність окупаційної "влади"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк