14.10.2024, 13:00

Масштабні відключення електроенергії на окупованих територіях: що викликало перебої?

Віра Висоцька | Всі новини автора
Масштабні відключення електроенергії на окупованих територіях: що викликало перебої?

На тимчасово окупованих територіях Луганщини знову проблеми з електропостачанням. Шквальний вітер і негода, що охопили регіон, спричинили обриви дротів у багатьох містах, залишивши тисячі людей без світла.

За інформацією з окупаційних чатів та соцмереж, серйозно постраждали такі населені пункти, як Новоайдарська громада, Кремінна, Станиця Луганська і Молодогвардійськ. Найбільше постраждала Новоайдарська громада, де без електропостачання залишилося близько 1,5 тисячі людей, передає Час Пік.

Жителі регіону активно обговорюють проблеми у соцмережах, намагаючись з'ясувати, коли світло повернеться. У чатах можна побачити повідомлення типу:

"Доброго ранку, чому немає світла в місті Молодогвардійськ на Кошового?"

На це відповідають: "Судячи з усього, дроти обірвало, у школі теж немає світла", або інші скарги, а саме: "Світла немає з вчорашнього вечора, близько 22:00 зник з невідомих причин".

Перебої з електропостачанням також зафіксовані в Отаманівці (Молодогвардійськ), де значна частина міста опинилась у темряві ще вчора ввечері, і досі не ясно, коли ситуація нормалізується.

За словами місцевих мешканців, подібні аварії трапляються часто, і, враховуючи складні погодні умови, проблема може лише загостритися. Окупаційна адміністрація поки не коментує ситуацію, а люди продовжують залишатися без світла, що ускладнює і без того важкі умови життя на тимчасово окупованій території.

Окрім проблем з електропостачанням, у регіоні також спостерігаються труднощі з комунікаціями, через що багато людей не можуть вчасно отримати інформацію про ситуацію.

Читайте також: Як підготувався до опалювального сезону окупований Сіверськодонецьк

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк