16.10.2024, 21:52

"Ретро-зв'язок": окупанти вирішили "допомогти" Рубіжному

Марина Гончар | Всі новини автора
пролоол

В тимчасово окупованому місті Рубіжне Луганської області російська партія "єдиная Россия" повідомила про встановлення чотирьох таксофонів, які, за їхніми словами, мають допомогти жителям викликати швидку допомогу.

Проте реакція місцевих жителів на це "досягнення" виявилася далеко не захопливою, а скоріше критичною та іронічною, передає Час Пік.

За даними окупаційної адміністрації, нові таксофони нібито покликані поліпшити доступність медичної допомоги, особливо для тих, хто не має мобільних телефонів чи доступу до зв'язку. Проте користувачі в місцевих пабліках звернули увагу на низку проблем, які супроводжують цю ініціативу. Зокрема, коментатори запитують, як скористатися таксофонами в умовах комендантської години, що діє вночі, коли мешканцям заборонено перебувати на вулицях.

"А якщо я викличу швидку вночі — мене ж оштрафують? Вже казали, що за це окупанти беруть штрафи по 600 рублів", - зазначив один з учасників обговорення.

Це викликало хвилю іронії серед інших користувачів, які сумніваються в доцільності таких заходів. Мешканці підкреслюють, що замість вирішення реальних проблем, як-от відсутність нормального зв’язку чи медичної інфраструктури, окупаційна адміністрація займається показовими кроками, які не несуть практичної користі.

Критика місцевих жителів також стосується загального рівня життя в Рубіжному. Люди нарікають на брак мобільного зв’язку, перебої з інтернетом, а також проблеми з комунальними послугами, включно з подачею води та електроенергії. У таких умовах встановлення таксофонів виглядає для багатьох як марне витрачання ресурсів та спроба створити видимість турботи про населення.

Загалом, ця новина від окупаційної адміністрації викликає більше запитань, ніж відповідей. Люди не розуміють, як скористатися таксофонами в умовах обмежень, і бачать у цьому радше піар-хід окупантів, аніж реальний крок для покращення життя в місті.

Читайте також:

В окупованих Лисичанську та Сіверськодонецьку працівники "водоканалів" скаржаться на хронічні затримки та мізерні виплати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк