18.10.2024, 13:45

"ЛНР" і "ДНР"- позашлюбні "діти" Росії: окупаційна влада Луганщини влаштовує квест за довідками

Віра Висоцька | Всі новини автора
"ЛНР" і "ДНР"- позашлюбні діти Росії: окупаційна влада Луганщини влаштовує квест за довідками

На окупованій Луганщині люди зіткнулися з масштабними проблемами в оформленні будь-яких документів. Ситуація загострилася настільки, що мешканці обурені постійними бюрократичними перешкодами та нескінченними поїздками між різними містами і областями за довідками та паперами.

На окупаційних пабліках все частіше з'являються скарги на місцеву "владу", стосовно оформлення документації, передає Час Пік.

Один із жителів Луганщини поділився своїм досвідом у соціальних мережах, зазначивши:

"Я взагалі так "кайфую" від життя. Бажаю всім, хто відправляє нас по 10 разів туди-сюди між областями за 800 км за якимись папірцями, пройти все те ж саме, що проходимо ми. Може тоді вони зрозуміють, як важливо підтримувати людей, які поховали всю родину. Може тоді вони зрозуміють, що потрібно відповідати на листи і призначати номери зверненням, а не тупо ігнорувати".

Жителі скаржаться на те, що для отримання навіть елементарної довідки їх змушують робити неймовірно складні та дорогі поїздки, часто за сотні кілометрів, і навіть тоді, коли всі документи зібрані, вони стають недійсними через короткий термін дії. Мешканці зазначають, що довідки, які мають термін дії лише 10 днів, часто видаються довше, ніж цей термін, що створює замкнуте коло: коли приходить час подавати документи, вони вже втрачають свою чинність.

Ще одна мешканка поділилася своїм обуренням щодо нерівних умов для окупованих територій:

"І як цікаво виходить: скрізь пишуть про безкоштовну юридичну допомогу Курську, безкоштовне житло, а ми, ЛНР і ДНР, як позашлюбні діти, нас Росія ніби не вважає за своїх. Теж саме з усіма іншими бюрократичними функціями: принесіть довідку, термін дії якої 10 днів, виготовлення йде довше, і коли ти приносиш її в день запису в МФЦ, довідка вже недійсна".

Читайте також: Окупанти Луганська роздають українську власність своїм "героям"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк