22.10.2024, 15:56

В Україні розпочинається масштабний аудит житлових приміщень для ВПО

Віра Висоцька | Всі новини автора
 в Україні розпочинається масштабний аудит житлових приміщень для ВПО

В Україні заплановано провести масштабний аудит житлових приміщень для забезпечення внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це повідомив Олексій Кулеба на Парламентсько-громадському форумі "Посилення захисту прав внутрішньо переміщених осіб", в якому взяли участь і представники Луганської обласної військової адміністрації (ОВА).

Про це ]]>повідомляє ]]>Час Пік з посиланням на Луганську ОВА.

Одним із ключових етапів стане формування єдиної бази даних об'єктів житлового фонду. Для цього Фонд державного майна України, Міністерство реінтеграції та Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами мають вивчити потенційно придатні приміщення для тимчасового проживання ВПО.

Законодавче врегулювання процесу аудиту є важливою частиною цієї ініціативи. Планується створення регіональних комісій, які будуть відповідати за проведення інвентаризації на місцях. Також запропоновано активну співпрацю з державними інституціями, місцевими органами влади та міжнародними організаціями для розробки нормативно-правової бази, що регулюватиме цей процес.

Особливу увагу приділять механізму тимчасового використання активів, що перебувають в управлінні Національного агентства. Ці активи можуть бути використані для забезпечення житлом людей, які були змушені покинути свої домівки через бойові дії.

Це важливий крок для покращення житлових умов переселенців, особливо тих, хто постраждав від війни, як-от луганчани. Планується залучення міжнародних партнерів для підтримки цього процесу.

Забезпечення житлом для ВПО - критично важливе питання, особливо на тлі затяжного конфлікту, і цей аудит стане важливим етапом у вирішенні цієї проблеми.

Читайте також: Укриття по "ЛНРовські: чому старобільчани бояться своїх бомбосховищ - ВІДЕО

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк