25.10.2024, 16:08

Ветерани знову в строю: як новий центр допоможе адаптуватися до життя після війни - ЛОВА

Віра Висоцька | Всі новини автора
Ветерани знову в строю: як новий центр допоможе адаптуватися до життя після війни - ЛОВА

Унікальна ініціатива з відкриття першого Центру ветеранського розвитку для Луганської області стала реальністю. Центр, розташований на базі Лубенського національного університету імені Тараса Шевченка, буде сприяти адаптації та реабілітації ветеранів, які повертаються з війни.

Про це ]]>повідомляє ]]>Луганська ОВА, передає Час Пік.

Згідно з даними, в Україні налічується близько 1,4 мільйона ветеранів, з них 25 тисяч - з Луганщини. Після закінчення війни ця кількість, як очікується, зросте до п’яти мільйонів. З огляду на ці цифри, відкриття Центру є надзвичайно важливим кроком у напрямку підтримки військовослужбовців.

Центр має на меті забезпечити ветеранів можливістю навчання, перенавчання та отримання нових навичок, які допоможуть їм у мирному житті.

“Наше завдання - допомогти людям адаптуватися в суспільстві, забезпечити їх усім необхідним для успішної соціалізації”, - зазначив представник університету.

Варто відзначити, що Лубенський університет вже з 2014 року займається реабілітацією ветеранів, тому їхній досвід є унікальним в Україні. Відкриття Центру підтримується Міністерством у справах ветеранів, яке уклало меморандум про співробітництво з університетом.

На даний момент в Україні функціонує 20 таких центрів у різних регіонах, які створюються в рамках Національної стратегії безбар'єрного простору до 2030 року, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Ця стратегія має на меті не тільки підтримку ветеранів, але й загальну інтеграцію різних соціальних груп у суспільство.

Таким чином, відкриття Центру ветеранського розвитку - це важливий крок у напрямку реабілітації та соціалізації тих, хто віддав свої сили заради країни.

Читайте також: Кабмін оголосив про нові субсидії для покращення умов життя ВПО

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк