28.08.2023, 07:30

Українка Ярослава Магучіх вперше у своїй кар'єрі стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту

Магучих завоевала "золото" в прыжках в высоту на Чемпионате мира / Фото: Getty Imagesпо легкой атлетике

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх здобула "золото" у стрибках у висоту на Чемпіонаті світу з легкої атлетики. У 2019 та 2022 роках вона вигравала срібні медалі.

Українська спортсменка Ярослава Магучіх вперше в кар'єрі стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту. У столиці Угорщини Будапешті вона виборола "золото", підкоривши висоту 2,01 метра, повідомляє Час Пік.

Срібна та бронзова нагороди цього року дісталися австралійським спортсменкам Елінор Паттерсон та Ніколе Оліслагерс. Обидві стрибнули на висоту 1,99 м.

Магучіх виграла це "золото" зі своїм найменшим результатом у фіналах чемпіонатів світу – 2.01 метра. У 2019-му вона стрибнула на "срібло" 2.04 метра, у 2022-му - 2.02 м.

У фінальну стадію пройшли дві українки – Ірина Геращенко та Ярослава Магучіх. Геращенко виборола п'яте місце з результатом 1,95 м.

Дві українські легкоатлетки Юлія Левченко та Юлія Чумаченко не змогли пройти у фінал й зупинилися у кваліфікації на позначках 1,89 та 1,85 метра відповідно.

Це перше золото України на чемпіонатах світу з легкої атлетики за 10 років.

"Золоту крапку у виступах збірної України на чемпіонаті світу з легкої атлетики у Будапешті (Угорщина) поставила Ярослава Магучіх...

21-річна дніпрянка здобула першу в кар'єрі й першу для нашої країни за останні 10 років медаль найвищого ґатунку на світових першостях!", - йдеться у повідомленні НОК України.

Ярослава Магучіх виконала олімпійський норматив (1,97 метра) та отримала третю для України олімпійську ліцензію у цій дисципліні. Раніше путівки до Парижу здобули Юлія Левченко та Ірина Геращенко.

Ярослава Магучих завоевала "золото" / Фото: НОК Украины Ярослава Магучих завоевала "золото" / Фото: REUTERS Ярослава Магучих завоевала "золото" / Фото: REUTERS Ярослава Магучих завоевала "золото" / Фото: Getty Images

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк