26.06.2024, 22:29

Внічию у матчі з Бельгією: Україна не вийшла в плей-оф Євро-2024

Марина Гончар | Всі новини автора
футбол

У третьому турі групи E команда Сергія Реброва зустрілася зі збірною Бельгії, однією з найсильніших команд світу. Попри всі зусилля, українській збірній не вдалося здобути перемогу в цьому важливому матчі.

26 червня на стадіоні "МХП-Арена" в Штутгарті відбулася зустріч між збірними України та Бельгії. Перед цим поєдинком обидві команди мали по три очки та не гарантували собі вихід у плей-оф, передає Час Пік.

Захисна тактика збірної України

Головний тренер збірної України Сергій Ребров здивував стартовим складом, обравши захисну тактику з п'ятьма захисниками та двома форвардами. Таким чином, він вирішив обійтися без номінальних вінгерів.

З перших хвилин гри бельгійці взяли ініціативу у свої руки, намагаючись знайти слабкі місця в захисті українців. Українці ж розраховували на швидкі контратаки та вміння своїх нападників.

Перший тайм: боротьба та невикористані можливості

Перший небезпечний момент виник біля воріт українського голкіпера Анатолія Трубіна на 33-й хвилині, коли Кевін Де Брюйне виконав штрафний удар. На щастя для української збірної, м'яч пролетів поруч зі стійкою.

Одразу після цього українці провели контратаку: Віталій Миколенко зробив пас на Георгія Судакова, але удар останнього потрапив прямо в руки бельгійського голкіпера.

Наприкінці першого тайму українці мали чудову нагоду відзначитися. Роман Яремчук опинився на вістрі атаки, але з вигідної позиції віддав пас на Артема Довбика, який не встиг завершити момент. На перерву команди пішли за рахунку 0:0.

Другий тайм: травми та втрати шансів

На початку другого тайму Віталій Миколенко отримав травму та був замінений на Олександра Зінченка, який раніше закривав цю позицію у двох попередніх матчах.

Бельгійці продовжували тиск на ворота України. На 65-й хвилині Ромелу Лукаку отримав пас у штрафному майданчику та пробив по центру воріт, але Трубін блискуче впорався з ударом.

На 73-й хвилині Трубін знову продемонстрував свою майстерність, здійснивши неймовірний сейв після удару Яніка Карраско.

Артем Довбик мав кілька шансів відзначитися, але його удари або блокували захисники, або м'яч пролітав поруч зі стійкою.

За вісім хвилин до кінця матчу Руслан Маліновський ледве не оформив "сухий лист", але голкіпер бельгійців Коен Кастельс з великими труднощами врятував свою команду.

Підсумок: нічия та виліт з турніру

Поєдинок завершився нульовою нічиєю, що означало кінець виступів України на Євро-2024. Бельгія ж, посівши друге місце в групі, вийшла до 1/8 фіналу.

Ця гра стала важким випробуванням для української команди, яка, попри всі зусилля та мужність, не змогла подолати міцну бельгійську оборону. Вболівальники збірної України можуть пишатися своєю командою, яка показала гідний футбол проти одного з найсильніших суперників.

Читайте також: Податкова служба України отримає дані про банківські рахунки українців за кордоном

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк