26.06.2024, 20:37

Податкова служба України отримає дані про банківські рахунки українців за кордоном

Марина Гончар | Всі новини автора
податкова

Українська Державна податкова служба отримала схвалений Глобальним Форумом ОЕСР звіт щодо готовності системи управління інформаційною безпекою в країні. Цей етап завершився 26 червня 2024 року після тривалого процесу оцінювання, що почався у 2019 році та завершився фінальним етапом з 11 по 14 грудня 2023 року.

За словами Данила Гетманцева, голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики, це означає, що найближчим часом ДПС отримає інформацію про банківські рахунки українських резидентів за кордоном, передає Час Пік.

В рамках імплементації Загального стандарту звітності та стандарту Country-by-Country Reporting, Україна готова на технічному і законодавчому рівні до підключення до міжнародної системи обміну інформацією.

Це означає, що ДПС отримає доступ до інформації про фінансові рахунки українських громадян за кордоном, а також до даних про міжнародні фінансові групи компаній, їх доходи, операції та іншу важливу фінансову інформацію.

"Імплементація Загального стандарту звітності CRS та стандарту Country-by-Country Reporting (CbCR) координується Секретаріатом ОЕСР. Обов’язковим кроком до імплементації автоматичного обміну інформацією є приєднання компетентного органу до Загальної системи передачі даних CTS, яку використовують юрисдикції для безпечного обміну інформацією відповідно до стандартів CRS та CbC. Для цього юрисдикції мають пройти оцінку конфіденційності та захисту даних перед здійсненням такого обміну та продемонструвати належний рівень захисту інформації, яка надходитиме та опрацьовуватиметься в межах цих стандартів. Станом на червень 2024 року понад 115 юрисдикцій є учасниками міжнародного багатостороннього автоматичного обміну інформацією. Україна зобов’язалася розпочати автоматичний обмін вже у вересні  2024 року. Впровадження цих міжнародних стандартів в українське законодавство та практику здійснюється за підтримки Програми Європейського Союзу з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM)", — зазначається в повідомленні ДПС.

Запровадження цих стандартів підкреслює зобов'язання України до прозорого обміну інформацією з міжнародними партнерами в рамках багатосторонньої угоди компетентних органів щодо автоматичного обміну фінансовою інформацією.

Читайте також: Україна — Бельгія: Де дивитися вирішальний матч Євро-2024

Інтернет-магазин SPRINGFIELD: ідеальне місце для вибору стильного чоловічого одягу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк