27.07.2024, 21:31

Збірна України з футболу здобула неймовірну перемогу над Марокко

Оксана Мовчан | Всі новини автора
іавіап

У надзвичайно напруженому матчі групового етапу Олімпійських ігор 2024 року, збірна України з футболу здобула неймовірну перемогу над командою Марокко з рахунком 2:1.

Про це, з посиланням на ]]>результат ]]>поєдинку, передає Час Пік.

Результати матчу:

  • Олімпіада-2024, група B, 2-й тур
  • Україна – Марокко – 2:1
  • Голи: Криськів (22), Краснопір (90+9) – Рахімі (64, пенальті)
  • Вилучення: Салюк (63, пряма червона картка)

Матч розпочався з інтенсивної гри з обох сторін. Збірна України мала першу нагоду відзначитися, коли Хлань пробив у ближній кут, але воротар Марокко врятував ситуацію. Однак уже за кілька хвилин підопічні Руслана Ротаня реалізували свою нагоду: Криськів забив гол після точного прострілу від Брагару на 22-й хвилині.

Україна мала кілька нагод збільшити перевагу. Хлань пробив головою під поперечину, але воротар знову врятував команду Марокко. Батагов, здавалося, мав чудову нагоду забити головою, але м’яч пролетів вище воріт. До кінця першого тайму ініціатива перейшла до марокканців.

У другому таймі марокканці продовжили тиснути на українську оборону. Хакімі і Ель-Ханнус мали кілька небезпечних моментів, але український воротар Фесюн був на висоті. Однак на 60-й хвилині оборона України допустила помилку, що призвела до фолу Салюка в штрафному майданчику. Арбітр спочатку показав жовту картку, але після перегляду VAR змінив рішення і вилучив Салюка з поля. Рахімі впевнено реалізував пенальті, зрівнявши рахунок на 64-й хвилині.

Попри гру в меншості, збірна України організовано оборонялася і проводила швидкі контратаки. Марокканці створювали численні моменти, але українська оборона разом з Фесюном стійко витримувала натиск.

Найбільш драматичним моментом стала атака на останніх хвилинах доданого часу. Рубчинський прорвався через центр, передав м’яч праворуч на Федора, який зробив точний простріл вздовж воротарської лінії. Краснопір у дотик переправив м’яч у порожні ворота, забезпечивши перемогу Україні на 90+9 хвилині.

Ця перемога стала історичною, оскільки це перша перемога збірної України на Олімпійських іграх. Крім того, цей успіх значно підвищив шанси "синьо-жовтих" на вихід у плей-офф. Перед фінальним туром всі чотири команди групи мають по 3 очки. У вирішальному поєдинку команда Ротаня зустрінеться з Аргентиною 30 липня.

Читайте також:

Олімпійські ігри-2024 стартували у Парижі: церемонія відкриття вперше проведена на воді (фото, відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк