30.07.2024, 17:42

Найбільш гучні останні футбольні трансфери: топ-10 літа 2024 року

Ольга Григоренко | Всі новини автора
футбольные трансферы

Літо – період гарячого міжсезоння у клубному футболі. Саме в цей час команди активно оновлюють склади, шукаючи підсилення та припиняючи відносини з непотрібними гравцями. Останні футбольні трансфери, які відбулися влітку 2024 року, не можна назвати дуже гучними. Адже в них фігурує не так і багато всесвітньо відомих імен гравців. Але, оскільки час ще є, можливо, до кінця міжсезоння вболівальників ще чекатимуть сенсаційні сюрпризи.

Поки що найгучнішим з останніх футбольних трансферів можна назвати перехід Кіліана Мбаппе з французького ПСЖ до іспанського Реала. Але він відбувся після закінчення контракту гравця з парижанами, та й не був чимось неочікуваним. Адже розмови про цей трансфер велися протягом останніх кількох років. Далі ж мова піде про найгучніші переходи футболістів, у першу чергу з фінансового погляду.

Найдорожчі трансфери літа 2024

Статистичний портал Transfermarkt активно відстежує всі новини про переходи футболістів та відображає усі їх подробиці. За його інформацією, влітку 2024 року найдорожчими футбольними переходами стали такі угоди:

  1. Майкл Олісе: з Кристал Пелас до Баварії за 53 млн євро.
  2. Дуглас Луїс: з Астон Вілли до Ювентуса за 51,5 млн.
  3. Жоао Палінья: з Фулхема до Баварії за 51 млн.
  4. Ендрік: з Палмейрас до Реала за 47,5 млн.
  5. Макс Кілман: з Вулверхемптона до Вест Хема за 47,5 млн.
  6. Ян Матсен: з Челсі до Астон Вілли за 44,5 млн.
  7. Арчі Грей: з Лідса до Тоттенхема за 41,25 млн.
  8. Елліот Андерсон: з Ньюкасла до Ноттінгема за 41,2 млн.
  9. Кірнан Дьюзбері-Голл: з Лестера до Челсі за 35,4 млн.
  10. Алессандро Бонджорно: з Торіно до Наполі за 35 млн.

Найбільше дорогих трансферів здійснили клуби АПЛ. В розширеному рейтингу найдорожчих угод 14 з 25 переходів здійснили саме англійські ФК. В загальному списку дещо виділяється хіба що французький Ліон, який вже придбав аж 3 гравців дорожче 20 млн євро.

Нові трансфери попереду: свіжі новини спорту підкажуть

Наведений вище рейтинг 10 найдорожчих переходів, ймовірно, не є кінцевим. Скоріш за все, ближче до закриття трансферного вікна відбудеться ще кілька гучних змін клубів футболістами. Адже такі угоди вимагають багато часу для закриття, що пов’язано з торгами команд. Щоб не пропустити інформацію про нові переходи, варто відстежувати свіжі новини спорту як в офіційних джерелах, так і в неофіційних.

Серед онлайн-ЗМІ, які якісно та оперативно висвітлюють футбольні події, можна відзначити ЮА Футбол. Цей сайт вже понад 20 років активно публікує велику кількість контенту для вболівальників. Окрім свіжих новин спорту, там доступні розклади турнірів, результати змагань, турнірні таблиці, статистика, авторські записи та багато інших цікавих матеріалів, присвячених футболу. Крім того, портал висвітлює й інші спортивні дисципліни, які мають популярність в Україні.

Автор ua-football: Олександр Риженко - https://twitter.com/Theryzhenko

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: