04.08.2024, 07:39

Олімпіада-2024: Жіноча збірна з фехтування на шаблях принесла Україні перше "золото"

Женская сборная по фехтованию на саблях принесла Украине первое "золото"

Українська збірна з фехтування на шаблях у фіналі Олімпіади у Парижі виборола "золото". Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кровацька та Юлія Бакастова – Олімпійські чемпіонки у командній шаблі.

Вперше з 2016 року українські фехтувальниці виступили у жіночій командній шаблі на Олімпіаді. Сьогоднішній командний фінал став для українок третім в історії Ігор. Про це повідомляє НОК, передає Час Пік.

"В 1/4 фіналу українки схрестили зброю з представницями Італії...

В 1/2 фіналу наші фехтувальниці зустрілися зі збірною Японії, які вибили з боротьби чемпіонок світу останніх двох років - представниць Угорщини...

У фіналі на дівчат очікувала збірна Південної Кореї, яка сенсаційно здолала господарок - збірну Франції. Та українки продемонстрували всьому світові незламність нашого народу, свою професійність, силу команди та Волю до Перемоги. У надзвичайно напруженому поєдинку українкам щоразу доводилося відіграватися, адже кореянки були попереду. Проте у заключному дев'ятому бою Ольга Харлан змогла перевернути хід гри та здобути надважливу перемогу для команди та всієї України", - повідомляє НОК.

Ольга Харлан – найтитулованіша українська спортсменка в історії Олімпійських ігор. На рахунку спортсменки 6 нагород з п'яти Олімпіад. Три індивідуальні "бронзи" та три командні нагороди: два "золота" та одне "срібло".

Першими з перемогою українських шаблісток привітали президент НОК України, олімпійський чемпіон з фехтування на шаблях Вадим Гутцайт, президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев та головний тренер збірної України Наталія Конрад, а також представники делегації української команди.

Фото: НОК Украины Фото: НОК Украины Фото: НОК Украины Фото: НОК Украины

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк