10.08.2024, 07:50

Олімпіада-2024: Українські каноїстки Людмила Лузан та Анастасія Рибачок стали віце-чемпіонками Ігор

Людмила Лузан и Анастасия Рыбачок завоевали олимпийское "серебро"

На Олімпійських іграх у Парижі 9 серпня скарбничка збірної України поповнилася 11-ю нагородою. Українки Людмила Лузан та Анастасія Рибачок посіли друге місце у фіналі каное-двійок на дистанції 500 метрів.

Українські спортсмени виграли ще одне "срібло" на Олімпіаді у Парижі. Віцечемпіонками у каное-двійці на 500 м стали Людмила Лузан та Анастасія Рибачок. Про це повідомляє ]]>НОК України]]>, передає Час Пік.

Для українських каноїсток це друга нагорода Олімпійських ігор, у Токіо-2020 вони також були срібними призерами.

"На шляху до Ігор у дуету була майже дворічна перерва, пов'язана із декретною відпусткою Анастасії Рибачок. Лише наприкінці травня 2024 року Людмила та Анастасія вперше виступили разом на міжнародних змаганнях і одразу піднялися на другу сходинку п'єдесталу пошани!

Вже на Олімпіаді у Парижі дівчата впевнено кваліфікувалися до півфіналу, показавши другий результат у своєму попередньому заїзді в каное-двійці на 500м, а сьогодні, напередодні фіналу, вони з третьої позиції пройшли до фіналу. А у фіналі зробили все, аби завоювати нагороди...

Наша двійка видала такий фінішний спурт, що втриматися під його натиском зуміли лише чемпіонки Токіо-2020 Сюй Шисяо та Сунь Мен'я. Лузан та Рибачок 1,49 секунди поступилися представницям Китаю та на 0,04 випередили бронзових медалісток з Канади", - йдеться у повідомленні НОК.

10 серпня Людмила Лузан та Анастасія Рибачок будуть боротися за особисті медалі в каное-одиночці на дистанції 200 метрів.

Срібна медаль каноїсток стала 11-ю для української збірної на Олімпійських Іграх у Парижі. Наразі Україна посідає 15 місце в турнірному заліку, маючи у своїй скарбничці три "золота", чотири "срібла" та чотири "бронзи".

Людмила Лузан и Анастасия Рыбачок Людмила Лузан и Анастасия Рыбачок Людмила Лузан и Анастасия Рыбачок Людмила Лузан и Анастасия Рыбачок Людмила Лузан и Анастасия Рыбачок

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк