28.06.2020, 21:34

Папа Римський закликав молитися за постраждалих від повіней в Україні

Марина Началова | Всі новини автора
папа римский

Під час недільної зустрічі з вірянами Папа Римський Франциск побажав, аби люди, які потерпають від повеней на заході України, відчули "Господнє втішення та братню допомогу".

Понтифік також заохотив молитися за покращення долі народів Близького Сходу, що страждають від війн, передає Час Пік с посиланням на Vatican News.

"Дорогі брати й сестри, наступного вівторка, 30 червня, відбудеться четверта Конференція Євросоюзу та ООН для “підтримки майбутнього Сирії та регіону”, - нагадав Папа Франциск, звертаючись до учасників недільної молитви "Ангел Господній".

Папа закликав молитися за цю важливу зустріч, аби вона змогла покращити трагічне становище сирійського народу та сусідніх народів, зокрема, Лівану, в контексті серйозних економічної та суспільно-політичної криз, загострених пандемією.

Промовляючи у неділю, 28 червня, з вікна Апостольського палацу, Франциск також сказав: "Заохочую молитися теж і за населення Ємену, особливо за дітей, які страждають від дуже важкої гуманітарної кризи. А також за тих, кого уразили сильні повені в західній Україні: нехай же вони пізнають Господнє втішення та братерську допомогу".

Раніше повідомлялося, що Європа почала надавати допомогу Україні у зв'язку з повенями в західних регіонах.