29.06.2020, 21:26

Євросоюз продовжив санкції проти Росії ще на півроку

санкции

Європейський Союз ще на півроку продовжив санкції проти Росії, пояснивши це невиконанням Мінських домовленостей.

Європейський Союз затвердив рішення продовжити санкції проти Росії, введені через дестабілізацію ситуації в Україні, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Таким чином, санкції будуть діяти до 31 січня 2012 року.

Як повідомили в ЄС, рішення продовжити санкції було викликано невиконанням Мінських домовленостей.

"Це рішення слід за останній оцінкою стану виконання Мінських угод, якi мали бути виконанi до 31 грудня 2015 року, яка була дана на відеоконференції лідерів Європейської Ради, що відбулася 19 червня 2020 року. З огляду на те, що повна реалізація Мінських угод ще не досягнута, лідери ЄС ухвалили політичне рішення про продовження економічних санкцій проти Росії ", - цитують у ЗМІ повідомлення ЄС.

Згідно продовженням санкцій, буде обмежений доступ до первинних і вторинних ринків капіталу ЄС для деяких російських банків і компаній, і накладена заборона форми фінансової допомоги та посередництва в відношенні російських фінансових інститутів.

Крім того, вони забороняють прямий або непрямий імпорт, експорт або передачу військової техніки і встановлюють заборону на товари подвійного призначення, які можуть використовуватися у військових цілях або використовуватися військовими кінцевими користувачами в Росії.

Читайте також: МЗС України попереджає про масштабний наступ російських військ