02.07.2020, 08:38

Україна візьме участь в розшифровці "чорних скриньок" Boeing 737 МАУ, збитого в Ірані

Самолет МАУ рейса "Тегеран-Киев"

Україна отримала офіційне запрошення від Франції приєднатися до розшифровки "чорних скриньок" Boeing 737 МАУ, збитого 8 січня 2020 на небі над Тегераном.

Україна направить своїх експертів для участі в розшифровці самописців літака МАУ рейсу "Тегеран-Київ", який був збитий відразу після вильоту з аеропорту столиці Ірану. Про це повідомив заступник глави МЗС України Євген Єнін в Facebook, передає Час Пік.

"Сьогодні Украіна отримала запрошення від Франції направити наших експертів для участі в розшифровці «чорних скриньок» РS752, які (згідно з попередніми обіцянками Ірану) мають прибути до Ліону 20 липня ц.р.", - написав Єнін.

За його словами, завдання України - забезпечити максимальний рівень міжнародного визнання фактів незаконного втручання у випадку з рейсом PS752.

"Це наблизить всіх нас до встановлення справедливості та гідних компенсацій родинам загиблих!" - зазначив Енин.

Нагадаємо, пасажирський Boeing Міжнародних авіаліній України розбився 8 січня 2020 року, відразу після вильоту з аеропорту Тегерана. Загинули 176 осіб, в т.ч. 11 громадян України, з яких дев'ять - члени екіпажу. Серед загиблих також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великобританії.

Влада Ірану тільки через три дні офіційно визнали, що авіалайнер помилково збили військові двома ракетами.