25.07.2020, 14:00

Австрія посилила правила в'їзду в країну: Україна в "червоному" списку

Австрия ужесточила правила въезда в страну

Уряд Австрії посилює правила в'їзду для громадян з країн з несприятливою епідемічною обстановкою через коронавирусну інфекцію COVID-19.

Австрія з 27 липня посилює правила в'їзду для іноземців. Про це йдеться в постанові Міністерства охорони здоров'я Австрії, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

В "червоний" список потрапили 32 країн: Албанія, Бангладеш, Білорусь, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Болгарія, Єгипет, Індія, Індонезія, Іран, невизнана Косово, Мексика, Молдова, Нігерія, Пакистан, Перу, Португалія, Румунія, Росія, Північна Македонія, Сенегал, Сербія, США, Туреччина, Україна, Філіппіни, китайська провінція Хубей, Чилі, Чорногорія, Швеція, Еквадор, ПАР.

Згідно з новими правилами, громадяни Австрії, країн ЄС та Європейського економічного простору (ЄЕП), а також Швейцарії при в'їзді з країн "червоного" списку повинні мати при собі ПЛР-тест з негативними результатами або здати його після в'їзду в протягом 48 годин.

До тих пір, поки не буде отримано негативний результат тесту, які прибули повинні будуть знаходитися на самоізоляції.

Для громадян третіх країн, у т.ч. України, які прибувають не з країн ЄС, ЄЕП або Швейцарської Конфедерації, застосовується заборона на в'їзд, якщо вони прибувають не з Шенгенської зони і не можуть надати негативний тест ПЛР, зроблений протягом останніх 72 годин.

Після в'їзду в Австрію вони повинні перебувати на карантині 10 днів, за свій рахунок. Також необхідно надати документ про наявність місця проживання в Австрії.

Виняток з заборони на в'їзд для громадян третіх країн зроблено для обслуговуючого медичного персоналу, сезонних робітників та дипломатів. Також дозволено транзит через Австрію без зупинок.

Громадяни України мають право на транзит через Австрію незважаючи на нові обмеження в'їзду на територію країни. Про це заявив посол України в Австрії Олександр Щерба.

"На жаль, з 27 липня Австрія обмежує в’їзд на свою територію для громадян 32 країн, де ситуація з пандемією не поліпшується. Україна у цьому списку. Оскільки авіасполучення і не було, це погана новина насамперед для тих, хто в‘їжджає в Австрію машиною. Відтепер цей канал працює тільки на транзит", - написав Щерба на своїй сторінці в Facebook.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>