31.07.2020, 08:27

У Польщі з музею під відкритим небом вкрали та обезголовили скульптуру маршала Рокоссовського

В Польше из музея под открытым небом украли и обезглавили скульптуру маршала Рокоссовского

У місті Легніца на заході Польщі вандали викрали скульптуру радянського та польського маршала Костянтина Рокоссовського. Пам'ятник був знайдений з відпиляної головою.

Невідомі вивезли 600-кілограмову фігуру через зламані ворота кладовища. Пошуки викрадачів та фрагментів пам'ятника тривають, повідомляє Час Пік з посиланням на польські ЗМІ.

Інцидент стався в ніч на 30 липня. Поліція шукає інші елементи скульптури та вандалів, причетних до злочину.

Співробітник музею повідомив в поліцію, що пам'ятник був знайдений кинутим в поле неподалік від кладовища.

В Польше из музея под открытым небом украли и обезглавили скульптуру маршала Рокоссовского

Пам'ятник Рокоссовскому був встановлений на території муніципального кладовища Червоної армії. Скульптура була частиною експозиції Легніцке Музею міді.

Експонати Музею міді, який розташований під відкритим небом, не вперше піддаються актам вандалізму. До цього невідомі збивали меморіальну дошку та відламувавали частини пам'ятника Рокоссовському.

]]>Довідка: ]]>Костянтин Рокоссовський - радянський та польський воєначальник, двічі Герой Радянського Союзу, Кавалер Ордена "Перемога". Єдиний в історії СРСР маршал двох країн: Маршал Радянського Союзу та маршал Польщі. Командував Парадом Перемоги 24 червня 1945 року на Червоній площі в Москві. Один з найвидатніших полководців Другої світової війни. Народився в 1896 році у Варшаві.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>