04.08.2020, 08:32

Чи є ризик підхопити COVID-19 в поїзді: результати дослідження

Есть ли риск подхватить COVID-19 в поезде

Вчені з університету Саутгемптона провели дослідження, у якому розрахували ризик інфікування коронавірусом COVID-19 в поїздах.

Дослідження опубліковане в журналі Clinical Infectious Diseases. Дані засновані на аналізі випадків зараження в швидкісних поїздах в Китаї, які були зафіксовані на початку спалаху SARS-CoV-2, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Для дослідження було взято період з 19 грудня 2019 по 6 березня 2020 року.

У базу даних включені 2334 пацієнта та 72 093 тих, хто був з ними в близькому контакті в вагонах (на відстані максимум трьох рядів крісел). Час спільної подорожі - від 10 хвилин до 8 годин.

В ході дослідження з'ясувалося, що найвищий ризик заразитися (3,5%) був у тих, хто сидів поруч з хворим на COVID-19.

Шанс інфікуватися у пасажирів, які сиділи в одному ряду з хворим, але не поруч, був на рівні 1,5%.

З кожною годиною ймовірність заразитися у тих, хто сидів неподалік від хворого, підвищувалася на 0,15%, якщо пасажир перебував поруч з інфікованим COVID-19 - на 1,3%.

Також з'ясувалося, що в поїзді з сидячими місцями ризик заразитися коронавірусом від хворого COVID-19 в межах 3-х рядів (по ширині) та 5-ти (по довжині) коливається від нуля до 10%.

Всього 0,075% ризику заразитися було у тих, хто сів на місце хворої людини.

Фахівці рекомендують по можливості скоротити загальний час поїздки до трьох годин. А також у швидкісних поїздах в одному ряду залишати між пасажирами щонайменше два порожніх місця.

Читайте також: В Україні ввели нові правила перетину межі "червоної" зони

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>