05.08.2020, 09:52

Узбережжя США накрив ураган "Ісайяс": є жертви

Ураган "Исайяс" накрыл США

Тропічний шторм "Ісайяс" посилився до урагану. Зараз стихія лютує в штаті Північна Кароліна. Президент США Дональд Трамп напередодні оголосив у штаті надзвичайний стан.

Ураган "Ісайяс" вийшов на сушу біля узбережжя штату Північна Кароліна. Швидкість вітру перевищувала 135 км/год. Місцеві жителі до початку шторму закрили прибережні магазини та ресторани, туристи та відпочиваючі залишили пляжі, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Стихія принесла сильні опади. Ураганний вітер вивертав дерева з корінням. Шторм також залишив без світла понад 3 млн осіб всього атлантичного узбережжя країни, починаючи з Флориди.

Телеканал CNN повідомляє про двох загиблих через ураган в штаті Північна Кароліна. Дві смерті зафіксовані в штатах Меріленд та Нью-Йорк. За даними каналу, ще дванадцять людей постраждали в тій чи іншій мірі.

Попередження про погодну небезпеку діє на Східному узбережжі США - від Північної Кароліни, де через стихію введено надзвичайний стан, до кордону штату Мен з Канадою.

Національний центр США по стеженню за ураганами повідомляє, що ураган почав слабшати. На даний момент ураган прямує на північний схід Штатів зі швидкістю близько 35 км/год.

За повідомленням місцевих ЗМІ, ураган "Ісайяс" може виявитися найсильнішим за останні 8 років.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>