07.08.2020, 08:55

Трамп підписав указ про боротьбу з популярною соцмережею TikTok

Марина Началова | Всі новини автора
трамп

Президент США Дональд Трамп підписав указ про заборону будь-яких угод американських компаній з китайською ByteDance - власником популярної соцмережі TikTok.

Заборона набуде чинності через 45 днів після публікації указу, тобто 20 вересня, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

У своєму указі Трамп заявив, що поширення в США розроблених в Китаї мобільних додатків загрожує національній безпеці і економіці країни. Вказується на необхідність подолання загрози, зокрема, від одного мобільного застосування - TikTok.

Трамп заявляє, що TikTok збирає дані про місцезнаходження користувачів, історію пошуку і відвіданих сайтів. На думку Трампа, додаток дає можливість Китаю стежити за федеральними службовцями і підрядниками, збирати їх особисті дані для шантажу і здійснювати промислове шпигунство. Відзначається також можливість цензури і дезінформації з боку комуністичної партії Китаю.

Також стало відомо, що Сенат Конгресу США підтримав законопроект, який забороняє держслужбовцям використовувати додаток TikTok на державних пристроях.

Раніше стало відомо, що жителі США почали отримувати посилки з Китаю з таємничим насінням.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>