10.08.2020, 08:57

Жертвами повеней та зсувів в Південній Кореї стали понад 30 осіб

Южная Корея, наводнение

У Південній Кореї в результаті повеней та зсувів, викликаних проливними дощами, щонайменше 31 людина загинула, ще 11 вважаються зниклими без вести.

Про це 10 серпня повідомив центральний штаб з протидії стихійним лихам та катастрофам, передає Час Пік з посиланням на Yonhap.

За минулі вихідні 13 людей загинули в місті Кванджу та в провінціях Південна і Північна Чолла.

У 11 містах та провінціях близько 7 тис. людей були змушені покинути свої будинки через загрозу їх підтоплення ітаобвалення, досі залишаються в пунктах тимчасового розміщення 3,4 тис. громадян.

Южная Корея, наводнение

Повідомляється про щонайменше 700 зсувах. Під водою опинилися близько 25 тис. гектарів сільськогосподарських угідь.

У неділю, 9 серпня, було заблоковано сім залізниць по всій країні, не працював аеропорт Кванджу. Частина основних автострад Сеула та мостів уздовж річки Хан були закриті для руху.

За прогнозами синоптиків, очікується посилення дощів, оскільки до Корейського півострова наближається тайфун "Чанмі". У вівторок вранці він пройде в безпосередній близькості від острова Чеджудо, а потім торкнеться південного узбережжя країни.

Згідно з прогнозами, на території Південної Кореї, де дощі не припиняються з початку місяця, ще очікується випадання від 80 до 250 мм опадів.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>