23.08.2020, 09:01

"Реагувати без попередження": Лукашенко наказав військовим відповідати на зовнішню агресію

Александр Лукашенко

У Білорусі вперше за 25 років війська приводять в повну бойову готовність та перекидають на західний напрямок. У разі порушення держкордону збройні сили країни повинні реагувати без попередження.

Таке завдання президентом Білорусі Олександром Лукашенком була поставлена ​​перед міністром оборони країни Віктором Хреніним, повідомляє Час Пік з посиланням на телеканал СТВ.

Міністр оборони Білорусі заявив, що армія помітила рух військ з боку Литви в напрямку білоруського кордону. Міністр стверджував, що війська з боку Литви "підходять до кордону, розвертаються та йдуть".

"Але ми їх бачимо. Якщо в неділю буде в нашу сторону, якщо так станеться, то ми будемо діяти відповідно до ситуації", - заявив Хренін.

Лукашенко дозволив армії без попередження реагувати на порушення кордонів на західному напрямку. Про це він заявив 22 серпня під час візиту на полігон в Гродно в ході інспекції угруповання військ на Гродненському напрямку.

"Так. Без попередження. Тут нема чого... Ми їх попередили. Якщо вони порушують державний кордон, ми реагуємо без попередження", - заявив Лукашенко.

Він дав Західному оперативному командуванню доручення взяти на "найжорстокіший контроль" пересування військових підрозділів країн-сусідів НАТО у білоруських кордонів.

Нагадаємо, 21 серпня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про загрозу зовнішнього вторгнення з західного кордону з метою "відсікти" Гродненську область.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк