30.08.2020, 08:52

Японський літаючий автомобіль вперше здійснив політ з людиною на борту (відео)

япония дрон

В Японії випробування літаючого автомобіля стали успішними. Поки авто літає не більше 10 хвилин, проте розробники планують збільшити час польоту.

Японський виробник літаючих автомобілів SkyDrive Inc. провів успішні випробування з людиною на борту, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Винахід, який більше нагадувало дрібненький вертоліт або великий дрон, а не авто, зміг протриматися в повітрі близько чотирьох хвилин на висоті двох метрів.

Головна особливість такого засобу пересування - вертикальний зліт і посадка. Всі дії можуть здійснюватися автоматично, без участі людини.

Відповідальний за проект Томохіро Фукудзава висловив надію, що до 2023 року такі автомобілі стануть реальним товаром, головна "родзинка" якого - безпека.

За словами Фукудзави, в світі існує близько ста подібних проектів, серед яких лише деякі зуміли домогтися успіху з людиною на борту.

На даний момент "літальний апарат" може триматися в повітрі не більше 10 хвилин, проте розробники мають намір збільшити цей час до півгодини. Якщо цього вдасться досягти, то автомобіль вже зможе показати свій потенціал.

Читайте також: Ілон Маск показав, як працює чіп, імплантований в мозок (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк