12.09.2020, 16:53

Німеччина погрожує заблокувати "Північний потік-2" через отруєння Навального

поток

Уряд Німеччини розглядає можливість припинення будівництва газопроводу "Північний потік-2" через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Глава МЗС Німеччини Хайко Маас в ефірі телеканалу ZDF заявив, що все буде залежати від дій Росії, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Глава зовнішньополітичного відомства Німеччини стверджує, що якщо Росія буде активно брати участь у розслідування ситуації з отруєнням Навального, знайде і покарає винних, то будівництво "Північного потоку-2", ймовірно, заблоковане не буде.

Якщо ж Росія відмовиться взаємодіяти з міжнародним співтовариством, то припинення будівництва буде вимушеним заходом з боку Німеччини.

Маас вважає, що подібні санкції стоять на сторожі світового порядку.

"Не можна говорити про те, що якщо санкції не діють швидко, то не потрібно їх вводити. Іноді слід вжити заходів, тим самим сказавши, що ми не хочемо жити в світі без правил", - цитують у ЗМІ главу МЗС Німеччини.

Раніше повідомлялося, що Навальний прийшов до тями і навіть зміг заговорити. Щоб не допустити повторного замаху, охорону у клініки довелося посилити.

Читайте також: Опозиціонер Навальний може на кілька місяців залишитися недієздатним

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк