17.09.2020, 08:34

Аніматори з 19 країн намалювали мультфільм про події в Білорусі

Аниматоры из 19 стран нарисовали мультфильм о событиях в Беларуси

Більше 50 аніматорів з 19 країн світу брали участь у створенні мультфільму Animators For Belarus про події в Білорусі, що розгорнулися після президентських виборів.

Автором ідеї виступила білоруська аніматор та ілюстратор Юлія Рудицька, яка проживає у США, повідомляє Час Пік з посиланням на TUT.BY.

Саме у неї народилася ідея зробити проект-колаборацію і висловити мовою анімації підтримку білорусам. Дівчина написала про ідею на своїй сторінці у Facebook, а також поширила інформацію в групах з професійними аніматорами.

На її ідею відгукнулися понад 50 аніматорів з 19 країн на чотирьох континентах – Європи, Азії, Північної Америки, Африки та Австралії. 

Наймолодшому аніматору всього 12 років. На роботу пішло менше місяця.

"Я запропонувала загальну концепцію. Ми взяли за композиційну основу Історичний прапор незалежної Білорусі, в ньому є біла, червона та біла смуги. Це об'єднуюча структура, яка дозволила зробити переходи і комбінувати сцени різних художників один з одним в єдиний твір...

Цей фільм не тільки про біло-червоно-білий прапор, це ще й розповідь про всіх нас. Ми проходимо ці складні, драматичні моменти історії. Ми відроджуємося та рухаємося вперед", - розповіла Юлія Рудицька.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк