28.09.2020, 18:17

Ескалація в Нагірному Карабаху: з'явилися відео боїв

Марина Началова | Всі новини автора
нагорный карабах

Другий день тривають бойові дії в Нагірному Карабасі, який є предметом конфлікту між Вірменією та Азербайджаном вже більше 30 років.

27 вересня бої в Нагірному Карабаху спалахнули з новою силою, обидві сторони несуть втрати, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Бойові дії тривали всю ніч. Керівництво невизнаного Нагірного Карабаху повідомило про загибель 28 вірменських військових. У Генпрокуратурі Азербайджану повідомили про 27 поранених цивільних.

У Міністерстві оборони Вірменії заявили про застосування Азербайджаном важкої вогнеметної системи ТОС. Влада Нагорного Карабаху повідомила, що ця атака була неефективною.

У Міноборони Азербайджану повідомили про застосування 203-мм самохідних артилерійських установок 2С7 "Піон" і ударних турецьких дронів Bayraktar.

Відомо, що вчора прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян дзвонив президенту РФ Володимиру Путіну. Російський лідер висловив "серйозну занепокоєність" ескалацією і заявив про необхідність припинення бойових дій.

У свою чергу, президент Азербайджану Ільхам Алієв зідзвонився з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. Останній підтримав сторону Азербайджану і заявив, що Вірменія повинна піти з окупованого нею Нагірного Карабаху.

Як уже повідомлялося, Україна висловила стурбованість через конфлікт між Вірменією і Азербайджаном.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк