07.10.2020, 08:30

Король Таїланду помилував 16 засуджених громадян України

Маха Вачиралонгкорн Рама Х

Король Таїланду Маха Вачиралонгкорн Рама Х в честь свого дня народження помилував 16 засуджених громадян України. При цьому семеро з них були повністю звільнені з-під варти. 

Про це 6 жовтня повідомила прес-служба посольства України в Таїланді, передає Час Пік.

"З нагоди Дня народження тайського монарха Рами Х протягом серпня-грудня 2020 року триває колективне королівське помилування осіб, утримуваних у виправних закладах Королівства Таїланд, яке стосуватиметься і ув’язнених громадян України", - йдеться в повідомленні.

7 громадян України повністю звільнено від подальшого відбування покарання.

"За попередніми результатами, всі без винятку ув’язнені в Таїланді громадяни України (16 осіб) отримали королівське помилування. Дві особи отримали помилування у вигляді зменшення термінів покарання на 1/6 від актуального терміну ув’язнення (без урахування проведеного у в’язниці часу), семеро осіб – на 1/2, решту семеро громадян України було повністю звільнено з-під варти", - повідомили в Посольстві України в Таїланді.

Ще на початку квітня 2020 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова попросила Таїланд помилувати українців, які перебувають у місцевих в'язницях. Тоді вона повідомила, що в пенітенціарних установах Таїланду утримується 21 громадянин України і там склалася вкрай важка ситуація з дотриманням карантину під час пандемії коронавірусу.

"Висловлюю вдячність Королю Таїланду Рамі Х, який відгукнувся на моє звернення та омбудсмену Таїланду, який сприяв вирішенню цього вкрай складного питання як помилування.

Дякую Надзвичайному і Повноважному Послу України в Королівстві Таїланд Андрію Петровичу Бешті та всім працівникам Посольства за співпрацю у забезпеченні дотримання прав і свобод громадян України, які перебувають в Таїланді", - написала Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк