21.10.2020, 13:31

У Чехії посилили карантин: в країні ввели обов'язковий "масочний режим"

В Чехии ужесточили карантин

У Чехії на тлі стрімкого зростання захворюваності коронавірусом COVID-19 уряд вирішив посилити карантин і повернув обов'язковий "масочний режим" в громадських місцях та на вулицях.

У Чехії посилили карантинні заходи, зобов'язавши населення носити маски в громадських місцях та на вулиці, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Як пише Novinky, 20 жовтня в Чехії зафіксували рекордну кількість нових випадків зараження COVID-19 – 11 984, з них понад 1500 - у Празі.

З 21 жовтня маски стануть обов'язковими в громадських місця та на вулиці, на додаток до приміщень - скрізь, де неможливо дотримуватися 2-метрову дистанцію з іншими людьми. У той же час, це не обов'язково, якщо люди знаходяться на вулиці поруч з членами сім'ї, з якими живуть разом.

Крім того, "масочний режим" поширюється і на автомобілі, якщо в них знаходяться люди з різних домогосподарств. Раніше вимога діяла тільки щодо громадського транспорту.

За словами міністра охорони здоров'я Романа Примули, можливо через карантин в країні закриють магазини, які не продають товари першої необхідності, та  перукарні. Також можливе деяке обмеження на пересування громадян.

За інформацією чеських ЗМІ, розглядають введення обмежень на пересування громадян, проте повна заборона виходити з дому без важливої причини поки не обговорюється.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк