05.11.2020, 08:26

Штаб Трампа вимагає зупинити підрахунок голосів у штатах Пенсільванія, Мічиган та Джорджія

Трамп подал в суд иск

Передвиборний штаб чинного президента США Дональда Трампа подав позови до суду з вимогою призупинити підрахунок голосів у штатах Пенсільванія, Мічиган та Джорджія.

Штаб Трампа закликає до тимчасової зупинки підрахунку голосів до тих пір, поки його спостерігачам не буде надано "значимий" доступ до цього процесу, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Як заявив керівник штабу Трампа Білл Степ'єн, їм не надали доступ до місць підрахунку голосів для спостереження за розкриттям бюлетенів та процесом підрахунку.

"Ми також вимагаємо переглянути ті бюлетені, які були розкриті та підраховані, поки у нас не було доступу. Президент Трамп прагне до того, щоб всі законні голоси враховувалися в Мічигані і всюди", – заявив Степ'єн.

Мічиган - один з ключових штатів, де перемогу одного з кандидатів важко спрогнозувати до остаточного підрахунку голосів. За оцінкою The New York Times, після підрахунку 94% бюлетенів лідирує Байден з 49,6%, у Трампа - 48,7%. 

Перемога в Джорджії дає кандидату 16 голосів вибірників. За даними Fox News, за результатами обробки 97% бюлетенів у Джорджії, Трамп набирає 49,8% голосів виборців, а Байден - 48,9% голосів.

Нагадаємо, 4 листопада Дональд Трамп заявив, що він виграв президентські вибори у США та обійшов свого конкурента від Демократичної партії Джо Байдена в ряді ключових штатів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк