06.11.2020, 13:09

Байден обійшов Трампа у штаті Джорджія та впевнено наближається до перемоги на виборах

Байден обошел Трампа в штате Джорджия и уверенно приближается к победе на выборах

У США триває підрахунок голосів на президентських виборах. Обидва кандидати заявили, що вони впевнені у своїй перемозі. Стали відомі результати голосування у Пенсільванії та Джорджії. Кандидат від Демократичної партії Джо Байден перемагає.

За останніми даними, Байден набирає 49,39%, Трамп - 49,37%. Кандидат від Демократичної партії станом на зараз відірвався на 917 голосів, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Пенсільванія та Джорджія до останнього залишалися спірними штатами - було не зрозуміло, кого з кандидатів підтримають виборці. Після обробки близько 99,8% бюлетенів стало ясно, що Байден випередив Трампа на 917 голосів.

При цьому залишаються не підраховані більше 10 тис. поштових бюлетенів, переважно зібраних в передмістях Атланти, де Байден має величезну перевагу. Очікується, що до завершення підрахунку відрив збільшиться до декількох тисяч голосів.

Перемога в Джорджії дає кандидату 16 голосів виборців, в Пенсільванії – 20.  

Поки це не остаточні результати. Переможцем у виборах стане той, за кого 14 грудня офіційно проголосує колегія виборників.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк