15.11.2020, 12:58

У Мінськ стягують силовиків і спецтехніку: закривають метро, почалися затримання та проблеми з Інтернетом

В Минск стягивают силовиков и спецтехнику

У Мінську на 15 листопада запланований марш опозиції проти режиму диктатора Олександра Лукашенка. Марш присвячується загиблим на протестних акціях у Білорусі. В місто стягують силовиків та бронетехніку.

У білоруській столиці перед початком маршу в пам'ять про загиблого активіста Романа Бондаренка силові структури стягнули спецтехніку. У місті закрито ряд станцій метро, почалися проблеми з мобільним інтернетом, повідомляє Час Пік з посиланням на білоруські ЗМІ.

"Здається, сьогодні в Мінську силовиків більше, ніж перехожих...",- йдеться в повідомленні порталу Tut.by.

У Мінську 15 листопада відбудеться протестний марш пам'яті активіста Романа Бондаренка, який помер після побиття силовиків. Маршрут маршу від народного меморіалу Олександра Тарайковського, вбитого в перші дні протесту (метро Пушкінська) до "Площі Змін", де був захоплений Бондаренко.

Силовики вже затримали не менше 30 осіб на акції протесту біля метро Пушкінська в Мінську, де протестувальники почали збиратися перед початком маршу опозиції. Очевидці повідомляють, що перш ніж почати затримувати людей, силовики розпилили сльозогінний газ.

Мінський метрополітен повідомляє про закриття "станцій метро Площа Перемоги, Жовтнева, площа Якуба Коласа, всі станції від Купаловської до Кунцевщини включно, закриті всі станції третьої лінії". Потяги на цих станціях слідують без зупинки.

На вулицях Мінська вранці 15 листопада помітили колони військової спецтехніки, які прямували до центру міста. На площі Незалежності почали встановлювати огорожі.

У мережі повідомляють, що близько 9 години в Мінську почалися проблеми з інтернетом у всіх операторів.

Акції протесту проходять і в інших містах Білорусі. У Гродно люди вишикувався ланцюг солідарності. Напередодні вітебські медики опублікували сміливе відеозвернення до білоруських чиновників та силовиків.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк