18.11.2020, 08:36

Комендантська година та нові обмеження: У Туреччині через COVID-19 посилили карантин

Турция, карантин

У Туреччині вдалися до посилення карантину. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про нові карантинні обмеження в країні через пандемію коронавірусу COVID-19.

Турецький уряд вирішив посилити карантин в неробочий час з 10:00 до 20:00 у вихідні дні, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"У вихідні дні буде діяти комендантська година, за винятком проміжку часу з 10:00 до 20:00, щоб не переривати ланцюжка поставок і виробництва. Якщо епідемія продовжить ескалацію, то заходи, які викликають болючі наслідки для всіх нас, неминуче повернуться до порядку денного", - сказав Ердоган.

Раніше введену комендантську годину для людей похилого віку (понад 65 років) розширять. Тепер обмеження стосуватимуться і тих, кому 20 та менше років. Часткова комендантська година для цих вікових груп дозволить їм виходити на вулицю тільки з 10:00 до 16:00.

Роботу торгових центрів, ринків та перукарень обмежать з 10:00 до 20:00. Кафе, бари та ресторани будуть працювати тільки навінос.

Всі спортивні змагання будуть проводитися без глядачів, а кінотеатри будуть закриті до кінця року.

Також припиняється навчання у школах - до кінця року школярі навчатимуться дистанційно.

Нагадаємо, Туреччина ввела загальнонаціональну комендантську годину з 20:00 до 10:00 у зв'язку з прогнозами щодо подальшого загострення ситуації з поширення коронавірусу COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк