19.11.2020, 08:36

У Конгресі США прийняли резолюцію про нові санкції проти Росії

В Конгрессе США приняли резолюцию о новых санкциях против России

Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію, в якій засудила "явно цілеспрямоване отруєння" російського опозиційного політика Олексія Навального, та закликала владу США до введення санкцій проти РФ.

Палата представників Конгресу США 18 листопада прийняла резолюцію, в якій засудила отруєння Олексія Навального, та закликала американську владу до введення санкцій проти Росії. Про це повідомляє прес-служба відомства, передає Час Пік.

Документ був схвалений з поправками після 40-хвилинних дебатів. За прийняття документа проголосував 371 конгресмен, висловилися "проти" - 18.

Законодавці, зокрема, закликали держсекретаря США Майкла Помпео та інших відповідальних чиновників ввести санкції проти винних в отруєнні, а також проти осіб, які організували та спланували напад.

Законодавці закликали адміністрацію США "підтримати міжнародні або багатосторонні зусилля для забезпечення незалежного, неупередженого та ретельного розслідування" отруєння російського опозиційного політика Навального, а уряд РФ - співпрацювати в проведенні такого розслідування.

Палата представників США також запропонувала заборонити Росії брати участь у самітах G7 до повного припинення втручання Кремля в політику інших держав.

"Незважаючи на будь-які інші положення закону, ніякі федеральні фонди не мають права виділяти будь-які дії для підтримки або полегшення участі Росії в судовому процесі G7...",- зазначено в законопроекті.

Відзначається, що заходи не знімуть до тих пір, поки Москва не доведе Держдепартаменту виведення військ з Донбасу та деокупацію Криму. 

Довідка: резолюції Палати представників не мають юридичної сили і носять суто рекомендаційний характер.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк