30.11.2020, 08:00

В Індонезії сталося потужне виверження вулкана Левотоло: відео

В Индонезии произошло мощное извержение вулкана Левотоло

В Індонезії сталося виверження вулкана Левотоло. В результаті потужного виверження стовп попелу піднявся в небо на висоту 4 км. Місцевий аеропорт довелося закрити.

На думку експертів, активність вулкана висока. Левотоло може продовжувати і далі викиди попелу. Влада підвищила рівень небезпеки вулкана до другого, оскільки вважає, що можливий потік лави, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Виверження вулкана Левотоло у північно-центральній частині острова Лембата в Індонезії сталося 29 листопада. Понад 2700 місцевих жителів змушені були покинути свої будинки.

Місцевий Вулканологічний та геологічний центр з пом'якшення наслідків стихійних лих рекомендував жителям покинути територію в радіусі 4 км від Левотоло. Крім того, люди повинні використовувати маски і захисні пристосування для шкіри та очей.

Індонезійський центр вулканології та зниження геологічної небезпеки повідомив на своєму веб-сайті, що район поблизу вулкана, швидше за все, буде затоплений гарячими хмарами, лавовим потоком, лавовою лавиною і отруйним газом. Загроза від вулкана продовжує зростати.

Поки інформації про жертви та постраждалих немає.

Попереднє виверження Левотоло було 27 листопада. Того дня стовп диму піднявся на висоту 500 метрів. Висока активність вулкана поки зберігається. 

На території Індонезії знаходиться близько 130 діючих вулканів, більше, ніж в будь-якій іншій країні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк