03.12.2020, 11:41

У Німеччині до 10 січня продовжили частковий локдаун

В Германии до 10 января продлили частичный локдаун

У Німеччині до 10 січня продовжили частковий локдаун, введений в країні через епідемію коронавірусу COVID-19. Мета продовження локдауну - зниження зараженості коронавірусом.

У Німеччині для зниження захворюваності на COVID-19 до 10 січня продовжили частковий локдаун. Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Відповідне рішення спільно погодили Ангела Меркель та представники федеральних земель. Планується, що 4 січня вони знову зберуться для обговорення наступних кроків у боротьбі з поширенням COVID-19. 

За словами Меркель, мета продовження карантину - довести заражуваність коронавірусом до менш ніж 50 випадків на 100 тисяч осіб протягом одного тижня.

"Ми, в цілому, дуже далекі від цієї мети. Щодня від коронавірусу помирає дуже багато людей", - зазначила канцлер ФРН.

Прем'єр-міністр Баварії Маркус Зедер назвав рішення про продовження часткового локдауну до 10 січня необхідним. Одночасно Зедер не виключив можливості посилення діючих обмежень, які в даний час поширюються на контакти між людьми, заклади громадського харчування, культурні установи та подорожі.

У той же час Німеччина готується до початку вакцинації від COVID-19. Перші дозволи на застосування вакцин в ЄС можуть бути видані вже в кінці грудня.

Раніше планувалося, що частковий локдаун у ФРН діятиме до 20 грудня.

Читайте також: В Іспанії посилили карантин на різдвяні та новорічні свята

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк