16.12.2020, 10:23

Компанію Twitter оштрафували на 450 тисяч євро за витік даних

Twitter для Android

Ірландська комісія із захисту даних (DPC) оштрафувала на 450 тисяч євро американську компанію Twitter. Компанію покарали через недостатньо швидке розкриття інформації про витік даних.

Це перша санкція проти американської компанії в рамках нової системи захисту даних Європейського Союзу GDPR, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

DPC оштрафувала Twitter за помилку, через яку деякі приватні твіти стали загальнодоступними.

У 2019 році у додатку Twitter для Android сталася помилка, через яку деякі захищені твіти користувачів соцмережі були опубліковані. Однак компанія затягнула з повідомленням DPC про цей інцидент.

У заяві Twitter говориться, що затримка з повідомленням про витік даних був "непередбаченим наслідком кадрового питання у період між Різдвом 2018 року та Днем Нового року".

Компанія заявила, що внесла зміни, щоб своєчасно повідомляти про інциденти в майбутньому. Однак це не врятувало компанію Twitter від штрафу. 

У своєму остаточному рішенні DPC заявила, що спочатку намагалася накласти штраф у розмірі від 150 тисяч до 300 тисяч доларів, але збільшила його після того, як регулятори Австрії, Німеччини та Італії назвали його занадто низьким.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: