17.12.2020, 20:16

Путіну і всій російській "верхівці" заборонили відвідувати Олімпійські ігри та чемпіонати світу

Марина Началова | Всі новини автора
путин

Спортивний арбітражний суд (CAS) заборонив президенту Росії Володимиру Путіну на 2 роки відвідувати Олімпійські ігри і великі міжнародні спортивні змагання.

Обмеження також стосується прем'єр-міністра РФ, його заступників, міністрів і їх заступників, глав державних органів та їх заступників, депутатів Держдуми, співробітників адміністрації президента і Слідчого комітету, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Заборона не буде діяти тільки в випадках, якщо російського чиновника запросить особисто президент або прем'єр-міністр країни, яка проводить спортивне змагання; якщо чиновник є членом Міжнародного олімпійського або паралімпійського комітету; якщо він сам бере участь в змаганнях або є членом команди (наприклад, тренером).

Причиною такого рішення Спортивного арбітражного суду стали маніпуляції Росії з допінг-пробами Московської антидопінгової лабораторії.

Також CAS підтримав рішення Всесвітнього антидопінгового агентства відсторонити Росію від міжнародних змагань. Російські спортсмени до 16 грудня 2022 року зможуть брати участь в міжнародних змаганнях тільки під нейтральним прапором.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: