07.01.2021, 13:11

В Японії планують ввести режим надзвичайного стану через ситуацію з COVID-19

Япония, коронавирус

Уряд Японії розглядає можливість оголошення надзвичайного стану в деяких регіонах країни через ситуацію з поширенням COVID-19.

Уряд Японії на тлі погіршення ситуації з коронавірусом планує оголосити режим НС у Токіо та трьох сусідніх префектурах вже 7 січня. Про це повідомляє японський телеканал NHK, передає Час Пік.

Розглядається питання про оголошення режиму надзвичайного стану в Токіо, а також префектурах Сайтама, Тіба та Канагава.

Прем'єр-міністр країни Есіхіде Суга 4 січня, заявив, що епідеміологічна ситуація викликає найбільше занепокоєння, а влада фіксує безпрецедентні показники заражень саме у цих районах.

Відзначається, що уряд Японії має намір спробувати не нашкодити суспільній та економічній діяльності, вводячи заходи обмежено та точково. 

Планує скоротити години роботи ресторанів та барів, запропонувавши фінансову підтримку тим, хто піде назустріч проханню влади.

Також не закриватимуть школи. Стандартні вступні іспити в університети почнуться, як заплановано, 16 січня, з дотриманням суворих карантинних заходів.

Нагадаємо, уряд Японії заборонив в'їзд з усіх іноземних держав з 28 грудня до кінця січня через ризик поширення нового штаму коронавірусу.

За даними ВООЗ, в Японії зареєстровано понад 250 тис. випадків захворювання на COVID-19 та більше 3,5 тис. смертей.

В Японии планируют ввести режим чрезвычайной ситуации из-за ситуации с COVID-19

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк