09.01.2021, 10:03

Снігова лавина накрила гірськолижну базу у Росії: є жертви

Россия, снежная лавина

У районі російського міста Норильськ зійшла снігова лавина, яка засипала кілька будинків на гірськолижній базі "Гора окрема". Лавина буквально розметала по околицях будиночки турбази, в яких знаходилися люди.

Снігова лавина зійшла вночі 9 січня. Вона накрила відразу кілька туристичних будиночків. Під снігом опинилося 6 будинків. Рятувальна операція з пошуку людей триває, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

"Робота ускладнюється тим, що на півночі краю досить сильний вітер та хуртовина, вона триває. На місці працює вже більше 200 осіб", - розповіли журналістам у прес-службі крайового управління МНС.

Россия, снежная лавина

Кількість загиблих в результаті сходження лавини зросла до трьох. Рятувальники виявили під завалами тіло чоловіка. Раніше на місці сходження лавини було знайдено тіло жінки та дитини півтора років.

Рятувальники виявили живим 14-річного підлітка, якого з важкими травмами госпіталізували до лікарні.

За даними російського телеграм-каналу Mash, мова йде про сім'ю директора канатної дороги Влада Попова - дружину та одного з синів. Другого сина - Макара - вдалося врятувати, зараз підліток перебуває у лікарні у важкому стані.

Згодом стало відомо про завершення пошуків.

Читайте також: На Камчатці під завалами льоду на Вілючинському водоспаді опинилися люди: є жертви

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк