15.01.2021, 14:02

Росія оголосила про вихід з Договору про відкрите небо

Россия объявила о выходе из договора по открытому небу

Росія починає процедуру щодо виходу з Договору про відкрите небо, що дозволяє спостережні польоти невійськової авіації над країнами-членами договору. Рішення було прийнято після відповідних кроків США.

Росія починає внутрішньодержавні процедури щодо виходу країни з Договору про відкрите небо. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ РФ, передає Час Пік.

"У зв’язку з відсутністю прогресу в справі усунення перешкод для продовження функціонування договору в нових умовах МЗС Росії уповноважене заявити про початок внутрішньодержавних процедур щодо виходу Російської Федерації з ДОН. По їх завершенні відповідне повідомлення буде направлено депозитаріям", - йдеться на сайті МЗС РФ.

Нагадаємо, США офіційно вийшли з Договору про відкрите небо в листопаді 2020 року.

Про свій намір покинути цю угоду президент США Дональд Трамп заявив наприкінці травня 2020 року, рівно за шість місяців до виходу з нього, згідно з умовами договору.

Довідка: Договір про відкрите небо - це Міжнародний договір, який дозволяє вільні польоти неозброєних розвідувальних літальних апаратів у повітряному просторі країн-підписантів. Договір підписаний 23 державами.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: